Prirjet ushqimore në 2017-n

2017-03-03

1. Perimet në qendër të pjatës

Në një botë ku shumë ngjasojnë me maratonomakët dhe gjëja e parë që na shkon në mëndje është të hamë ushqim të shpejtë e më pas ndeshemi me problemet e peshës së tepërt dhe sëmundjeve të ndryshme, është shumë e rëndësishme të hamë më shumë perime apo lloje të ndryshme sallate.

Nga studimet dhe sondazhet e shumta shumica ka pranuar se duhet të hanë më shumë sallatë në 2017-n dhe më pak fast-food apo karbohidrate për të ruajtur shëndetin, pse jo edhe linjat. Shumë trajnerë fitnesi ia atribuojnë pjesën më të madhe të dobësimit ushqimit të shëndetshëm dhe dietave, dhe më pak ushtrimeve në palestër. E thënë shqip, palestra është një mënyrë e mirë për të mbajtur trupin në formë dhe e shoqëruar me dietën do të ndihmojë në fitoren e betejës kundër dhjamit.

2. Më pak ushqim të çuar dëm

Franca është bërë vendi i parë në botë që ndalon supermarketet të hedhin ose të shkatërrojnë ushqimet e pashitura, duke i detyruar që ti dhurojnë për bamirësi në bankat e ushqimit.

Ndërkohë, sipas numrit të banorëve, Maqedonia është në listën e dhjetë vendeve të botës, e vendosur në vendin e shtatë dhe të tetë që hedh më shumë ushqim.

Sipas studimeve të deri tanishmem tani për tani SHBA hedh ushqim më tepërt, ndërkohë që në Siri apo dhe në vende të tjera fëmijët kanë mungesa ushqimi.